Logo

IT Support Engineer

scheme image
Have you tried switching it off-and-on again? Los jij razendsnel IT problemen op en ondersteun je onze collega’s in het gebruik van hun digitale werkplek? Word onze IT Support Engineer en laat onze organisatie soepel draaien.

Word jij enthousiast van low code programmeren, heb jij brede kennis van IT-systemen en ben jij probleemoplossend? Wil jij een bijdrage leveren aan de groei van Europa’s marktleider op het gebied van kwaliteitsgereedschap? Lees snel verder!
Dit ga je bij ons doen

Als IT Support Engineer bij Hoffmann Group, vervul je een cruciale rol in het efficiënt laten functioneren van onze lokale IT-omgeving in lijn met de richtlijnen vanuit ons hoofdkantoor in München. Jij zorgt ervoor dat je collega’s hun werkzaamheden kunnen uitvoeren zonder technische storingen aan hardware, infrastructuur en software. Je bent het aanspreekpunt voor collega’s die 1e en 2e lijn hulp nodig hebben betreffende hun digitale systemen. Je geeft uitleg en instructies en biedt ondersteuning bij het gebruik van onder andere Microsoft 365 applicaties en de hardware die gebruikt wordt door de collega’s. Een nauwe samenwerking met het tweede lijn support team in Duitsland, verschillende afdelingen, projectteams plus lokale leveranciers en dienstverleners is cruciaal in jouw functie. Je hebt op regelmatige basis overleg met je IT collega’s op ons hoofdkantoor en andere vestigingen, met name in Europa. Je zorgt voor een naadloze aansluiting van onze lokale systemen op ons internationale netwerk, waarbij jij het “fysieke verlengstuk” bent van de IT collega’s in München die belast zijn met monitoring en managing van de infrastructuur. Het optimaal inzetten van onze lokale mediatechniek behoort eveneens tot je werkgebied. Daarnaast verwachten wij van jou expertise op het gebied van low code programmeren voor de ontwikkeling van sales ondersteunende apps voor onder andere onze buitendienst.
 
Een greep uit jouw werkzaamheden:
 • Het uitvoeren van 1e en 2e lijn support en proactieve gebruikersondersteuning
 • Onderhouden van de Active Directory, toekennen van benodigde rechten en software, waarbij in toenemende mate gebruik gemaakt wordt van tools als Intune en Entra
 • Zorgen voor een optimale werking van de ICT omgeving; directe actie bij incidenten, verantwoordelijk voor de media-technologie, print-omgeving, vaste en mobiele communicatie
 • Verantwoordelijk voor het jaarlijks vaststellen van het IT budget, het tijdig inkopen van de benodigde apparatuur en verbruiksartikelen, het registreren en verstrekken daarvan
 • Voorstellen doen voor verbeteringen van (het gebruik van) de IT systemen of het optimaliseren daarvan, met speciale aandacht voor low code programmeren

Hier kom je terecht

Jij treedt in dienst bij Hoffmann Group, waarvan het ultramoderne bedrijfspand van de Nederlandse vestiging in Borne staat. Een prettige werkplek van waaruit we onze klanten in Nederland en een groot deel van België bedienen. Wereldwijd maken de 4.000 zeer gemotiveerde medewerkers in meer dan 50 landen Hoffmann Group tot wat het nu is: Europa’s toonaangevende systeempartner voor kwaliteitsgereedschappen gericht op de maakindustrie. We maken het verschil doordat we niet alleen een goede leverbetrouwbaarheid hebben, maar ook omdat we een echte procespartner voor onze klanten zijn en meedenken in legio oplossingen. Dat is het stapje extra waardoor onze klanten graag met ons samenwerken.

Hoffmann Group biedt jou een werkomgeving die wordt gekenmerkt door wederzijds vertrouwen, waarbij prestaties en inzet worden beloond. Je komt terecht in een team waarin collega’s nog echt voor elkaar klaar staan en vanaf dag één alles voor je geregeld is, zodat jij met een goed gevoel aan de slag kan!
 

Redenen waarom dit iets voor jou is
 
 • MBO+/HBO niveau gecombineerd met minimaal 3 jaar werkervaring in bij voorkeur een internationale omgeving
 • Kennis hebt van Microsoft gebaseerde netwerken, tools en Microsoft 365 applicaties
 • Expert bent in SQL, Python en CRM Microsoft Dynamics
Je hebt een voorsprong als je
 
 • Goede technische kennis hebt van pc- en notebook hardware
 • Ervaring hebt met low code programmeren en in staat bent relevante hulpmiddelen te bouwen voor onze gebruikers
 • Hands-on ervaring hebt met Power Automate en Power Apps
Naast een uitdagende functie bij een stabiel internationaal opererend Duits familiebedrijf dat gekenmerkt wordt door een moderne en platte structuur waarin een grote mate van eigen verantwoordelijkheid past, kun je rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden.


Dit krijg je van ons
 
 • Interessant salaris passend bij jouw ervaring
 • Flexibele werktijden en alle faciliteiten om deels vanuit huis te werken
 • Het wij-gevoel leeft enorm op kantoor en zorgt voor een goede werksfeer
 • Fulltime jaarcontract met de intentie om dit daarna om te zetten naar een vast contract
 • Een comfortabele werkplek in een moderne omgeving
 • 29 vakantiedagen
 • Reiskostenvergoeding
 • Intensieve inwerkperiode met scholingen en training-on-the-job
 • Veel doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie
 • Regelmatig lekkere lunches en evenementen op kantoor
 • Personeelskorting op heel veel artikelen
 • Goede pensioenregeling
Spreekt deze vacature jou aan? Ben jij zelfstandig en klaar voor een uitdaging?
Enthousiast? Reageer dan als volgt:

Enthousiast over de functie van IT Support Engineer en sta je te trappelen om aan de slag te gaan? En herken jij jezelf in het profiel? Solliciteer dan makkelijk en snel door gebruik te maken van onderstaande sollicitatie "button". Wij nemen dan snel contact op om de vacature in combinatie met jouw profiel samen te bespreken.

Bij vragen over de vacature neem je contact op met Marieke Meijerink, HR Manager, m.meijerink@hoffmann-group.com of 074-2077016

(Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld)

Redaktionell empfohlener externer Inhalt

Ich bin damit einverstanden, dass mir externe Inhalte angezeigt werden. Damit werden personenbezogene Daten an Drittplattformen übermittelt. Hoffmann SE hat darauf keinen Einfluss. Näheres dazu lesen Sie in unserer Datenschutzerklärung. Sie können die Anzeige jederzeit wieder deaktivieren.